<- Kawa amarettoLista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)Kawa po bosmańsku ->

PDF Drukuj

Kawa baru kolumnowego

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1824 razy.


Krupnik - 20 ml,
winiak Lux - 20 ml,
Cherry Cordial (popularna wódka wiśniowa) - dash (8 - 10
kropli),
kawa - 120 ml,
cukier - 1 łyżeczka,
bita śmietana - 5 łyżeczek.

Na dno kielicha wsypać cukier. W innym naczniu zaparzyć mocną kawę i wlać napar do kielicha. Dodać Krupnik, winiak i energicznie zamieszać. Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę i skropić ją Cherry Cordialem.
Koktajl ustawić na talerzyku i podać z łyżeczką do herbaty.
UWAGA : koktajl ten przyrządza się w kielichu do
podawania napojów gorących lub porcelanowej filiżance.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności