<- Gołąbki z soczewicąLista potraw z grupy: Warzywa, owoceGołąbki ze słodkiej kapusty, postne ->

PDF Drukuj

Gołąbki z ziemniakami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1945 razy.


150 dag kapusty białej,
100 dag ziemniaków,
1 jajko,
8 dag cebuli,
2 dag tłuszczu,
sól, pieprz

Kapustę sparzyć wrzątkiem. W ostudzone liście nakładać farsz przygotowany w sposób następujący: ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osączyć na sicie. Przesmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do ziemniaków dodać cebulę, jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Przygotowane gołąbki ułożyć w rondlu, podlać wywarem z warzyw i kości, udusić. Podawać z sosem i ziemniakami.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności