<- Groch biały szablastyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceGroch szablasty zielony ->

PDF Drukuj

Groch na kwaśno

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1364 razy.


2 szklanki grochu,
pół szklanki octu,
pół szklanki wody,
4 łyżki oliwy lub oleju,
pół szklanki posiekanej cebuli,
1-2 roztarte ząbki czosnku,
chilli,
sól, pieprz

Przebrany, wypłukany groch zalać wodą, odstawić na noc. Gotować w osolonej wodzie 45-60 min lub do miękkości, odcedzić, osączyć, trzymać w ciepłe. Pozostałe składniki wymieszać, polać nimi gorący groch, lekko zamieszać, odstawić na 3 godz, oziębiać przez 1-2 godz. Podawać z makaronem lub ziemniakami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności