<- Kebab rybnyLista potraw z grupy: RybyKlopsiki rybne po grecku ->

PDF Drukuj

Kergulena po wiedeńsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1859 razy.


Kuchnia austriacka:

1 kg ryby,
10 dag masła,
4 jajka ugotowane na twardo,
natka pietrusźki,
pęczek szczypiorku,
szklanka śmietany
pieprz, sól
Filety umyć, podzielić na porcje, oprósźyć solą i pieprzem, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Jajka obrać ze skorupek i drobno posiekać, posypać nimi rybę.
Szczypiorek i pietruszkę umyć, osuszyć, dość drobno posiekać i posypać przygotowane danie, polać stopionym masłem i śmietaną.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, aż ryba będzie miękka /około 20 minut/. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko, posypanym natką pietruszki oraz sałatką z konserwowych ogórków.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności