<- Jaja beauregardLista potraw z grupy: InneJaja nadziewane pieczarkami ->

PDF Drukuj

Jaja mimoza

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1756 razy.


4 jajka,
pęczek zielonej pietruszki lub szczypiorku,
łyżeczka śmietanki,
sól, pieprz,
4 liście sałaty,
łyżka majonezu

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i ostrym nożem przeciąć wzdłuż na połowy. Wyjąć żółtka pozostawiając jedno, natomiast trzy włożyć do miseczki i dodać bardzo drobno Posiekaną zieleninę, sól i pieprz do smaku łyżkę śmietanki. Składniki rozetrzeć widelcem na gładką masę, do której można dodać pół łyżeczki musztardy. Przygotowaną masą wypełnić półówki białek. Liście sałaty ułożyć na półmisku a na nich półówki jaj, smarując je majonezem. Udekorować, posypując przetartym przez sitko pozostawionym żółtkiem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Zoltka mozna zmieszac z octem winnym albo ryzowym, yogurtem naturanym i dla roznych kolorow z sosem Tobasco, pasta Wasabi, albo serem owczym.
Nadesłał(a): 2007-03-06 05:03:14


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności