<- Jaja sejmoweLista potraw z grupy: InneJajka faszerowane ->

PDF Drukuj

Jaja w ogórkach

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1637 razy.


4 jaja,
2 świeże ogórki,
2 cebule,
2 łyżki masła,
sól, pieprz

Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Ogórki obrać pokroić w krążki grubości 2 cm, wydrążyć ziarna. Cebulę pokroić drobno. Rozgrzać w rondelku masło, ułożyć obok siebie plastry ogórków, do środka każdego nałożyć trochę posiekanej cebuli, przykryć i dusić na wolnym ogniu około 15 min. Następnie w każdy krążek włożyć ugotowane jajko, potrzymać jeszcze chwilę na ogniu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności