<- Kapusta na prędce kiszona ze śmietaną (Wyborna)Lista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta parzybroda 20 min ->

PDF Drukuj

Kapusta panierowana

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2040 razy.


70-80 dag kapusty,
tłuszcz,
3-4 dag mąki,
2 jaja,
bułka tarta,
sól, pieprz

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, podzielić na 4 części, zalać wrzącą wodą, zagotować pod przykryciem Następnie odkryć na chwilę i dalej gotować pod przykryciem, aż kapusta będzie chrupiąca. Potem wyjąć, osączyć, usunąć głąb, posypać pieprzem i mąką, panierować w rozmąconych jajach i bułce tartej, kłaść na silnie rozgrzanym tłuszczu, zrumienić, na jasnozłoty kolor, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności