<- Kapusta pekińska na ostroLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta renska ->

PDF Drukuj

Kapusta po ułańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1857 razy.


70 dag kapusty,
tłuszcz,
10 dag cebuli,
100 ml śmietany,
15 dag papryki konserwowej,
4 dag ketchupu,
zielenina,
2 dag mąki,
3 dag rodzynków,
sól, pieprz

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować usuwając głąb i grube nerwy, dodać tłuszcz, zalać małą ilością wrzącej wody, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować do miękkości pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą zmieloną papryką, ketchupem, śmietaną, opłukanymi rodzynkami i posiekaną zieleniną, doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności