<- Knedle serowe z powidłamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKnedle ukraińskie ->

PDF Drukuj

Knedle smażone

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1788 razy.


75 dag ugotowanych ziemniaków,
2 jajka,
15 dag mąki,
sól,
tłuszcz do smażenia

Zmielone ziemniaki wymieszać z surowymi jajkami, dodać przyprawy, mąkę, szybko zagnieść ciasto. Formować rękami jednakowej wielkości małe kulki, otaczać w tartej bułce, lekko przycisnąć i włożyć do smażenia w dość dużej ilości tłuszczu, tak aby knedle pływały. Usmażone podawać z surówką.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności