<- Kołduny z rydzówLista potraw z grupy: GrzybyKOTLETY Z GRZYBÓW PO LITEWSKU ->

PDF Drukuj

Kotlety z grzybów

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3040 razy.


50 dag grzybów,
10 dag czerstwej bułki,
5 dag cebuli,
2 jajka,
8 dag oleju,
10 dag bułki tartej,
sól, pieprz,
zielenina

Grzyby oczyścić, umyć, ugotować w niedużej ilości osolonej wody, odcedzić. Bułkę namoczyć w wywarze z grzybów. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na małej ilości tłuszczu. Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć dodać sól, pieprz, drobno posiekaną zieleninę, wbić jaja, wsypać łyżkę bułki tartej. Masę dobrze wymieszać, uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności