<- Kotlety z kapusty 1Lista potraw z grupy: Warzywa, owoceKOTLETY Z KAPUSTY PO LITEWSKU ->

PDF Drukuj

Kotlety z kapusty 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1874 razy.


1 kapusta,
1 namoczona w mleku bułka,
1 jajko,
1 cebula,
1 łyżka masła,
sól, pieprz,
tarta bułka

Kapustę pokroić na ćwiartki, zalać w garnku wrzątkiem, lekko posolić, ugotować. Miękka odcedzić, wgnieść nieco w ściereczce, drobno posiekać. Dodać odciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz, przesmażoną w tłuszczu posiekaną cebulę. Masę dobrze wyrobić, formować małe kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności