<- Kotlety z drobiu w sosie selerowymLista potraw z grupy: Mięso: DróbKotlety z kury bite (cotelettes de volaille) ->

PDF Drukuj

Kotlety z kury

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2362 razy.


pierś 1 kury,
1/2 bułki francuskiej,
1 szklanka mleka,
1 łyżka masła,
3 żółtka,
2 białka,
sól,
suchary

Pierś od kury drobno posiekać, posolić, dodać 1/2 bułki francuskiej wymoczonej w mleku, trochę masła, trzy żółtka, wymieszać, na końcu dodać pianę ubita z 2 białek, formować kotlety, posypać pokruszonym sucharem i smażyć na roztopionym maśle.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności