<- KOTLETY Z GRZYBÓW PO LITEWSKULista potraw z grupy: GrzybyKROKIETY Z ZIEMNIAKÓW I GRZYBÓW ->

PDF Drukuj

Krokiety po królewsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3061 razy.


60 dag pieczarek,
5 dag masła lub margaryny,
2 żółtka

Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, wymieszać ze zmieloną szynką, startym serem, żółtkami i tartą bułką, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki o średnicy 3 cm, pokroić na kawałki długości 8-10 cm, panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności