<- Krokiety z kaszy gryczanej 1Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKROKIETY Z MANNY FASZEROWANE ->

PDF Drukuj

Krokiety z kaszy gryczanej 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1665 razy.


30 dag kaszy gryczanej,
półtora raza tyle wody ile kaszy
2 dag grzybów,
8 dag tłuszczu,
3 dag sera żółtego,
5 dag cebuli,
5 dag tartej bułki,
2 jaja,
sól, pieprz,
zielenina

Grzyby opłukać, ugotować, odcedzić, posiekać. Kaszę odmierzyć, przebrać, wlać wodę zmieszana z wywarem z grzybów. Rozklejać na brzegu płyty na wolnym ogniu, często mieszając. Gdy kasza jest miękka, wyłożyć na miskę ostudzić. Dodać jaja, grzybki, zieleninę, utarty ser, sól pieprz i podsmażoną posiekaną cebulę. Wszystko starannie utrzeć. Formować w tartej bułce wałek o średnicy 3 cm, krajać na kawałki długości 10 cm, smażyć na złoty kolor.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności