<- KugielLista potraw z grupy: InneKukurydziane pierożki ->

PDF Drukuj

Kukurydza z serem twarogowym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1947 razy.


3 szklanki kukurydzy,
2 jaja,
3 łyżki śmietany,
40 dag sera twarogowego,
2 łyżki mąki,
tymianek,
sól,
2 cebule (15 dag),
4 łyżki masła,
2 łyżki ketchupu,
1 łyżka tłuszczu do naczynia

Kukurydze wyłuskać. Jaja dobrze roztrzepać ze śmietaną, połączyć z serem, mąką i tymiankiem, posolić, utrzeć dokładnie. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na 1 łyżce masła nie rumieniąc, wymieszać z ketchupem, posolić, ułożyć na dnie głębokiego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Na cebuli rozmieścić kukurydze, polewając roztopionym masłem (2 łyżki). Na kukurydzy ułożyć Masę serową, wyrównać, posypać wiórkami masła (1 łyżka). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Ser powinien być lekko zrumieniony.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności