<- Łazanki z kapustą 2Lista potraw z grupy: InneŁazanki zapiekane z cebulą ->

PDF Drukuj

Łazanki z twarogiem i mrożonymi truskawkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1610 razy.


Ciasto:
20 dag mąki,
1 jajko

Masa:
30 dag świeżego, niekwaśnego sera twarogowego,
20 dag mrożonych truskawek,
10 dag cukru pudru,
cukier waniliowy,
5 dag masła lub margaryny

Z mąki, jajka i wody zagnieść twarde ciasto. Pokrajać łazanki i ugotować je w osolonej wodzie. Po odcedzeniu, wymieszać z masłem lub margaryną. Owoce przebrać i umyć pod strumieniem bieżącej wody. Wymieszać je z połową cukru. Ser przepuścić przez maszynkę. Na okrągłym półmisku układać warstwami łazanki i mrożone owoce, tworząc piramidę. Następnie posypać twarogiem, resztą cukru i cukrem waniliowym. Można dodatkowo obłożyć bitą śmietaną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności