<- Makagigi 1Lista potraw z grupy: DeserMakówki w mleku ->

PDF Drukuj

Makagigi 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1542 razy.


1/4 l miodu,
120 g cukru,
250 g orzechów włoskich łuskanych

Miód gotować z cukrem aż się przyrumieni. Wsypać posiekane orzechy, smażyć, ustawicznie mieszając, a po chwili wyłożyć na wilgotna stolnice lub na duży płaski talerz. Rozwałkować na grubość około pół cm, pokroić na kwadraciki, po zastygnięciu (3-4 godz) podważać nożem i jeść.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
a gdzie mak?
Nadesłał(a): Teresa leśniczanka <ternowa@wp.pl> 2006-09-10 19:09:45


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności