<- Marchew smażonaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMarchew z boczkiem 10 min ->

PDF Drukuj

Marchew w musztardzie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1480 razy.


1200 g marchwi,
4 łyżki masła,
5 łyżek cukru,
5 łyżek musztardy,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Oskrobana marchewkę pokroić na ukośne kawałki grubości 2 cm. Włożyć do garnka, wlać tyle wody, by ledwie zakrywała jarzynkę, gotować pod przykryciem przez 20 min, odcedzić, trzymać w ciepłe. W małym garnku wymieszać masło cukier i musztardę, mieszając podgrzewać do stopienia się masła i rozpuszczenia się cukru, trzymać na małym ogniu 3 minuty kilkakrotnie mieszając. Polać marchewkę sosem musztardowym, ostrożnie wymieszać, podgrzewać na małym ogniu przez 2 min, przełożyć na gorący talerz. Podawać z porami po szkocku lub sałatą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności