<- Mielonka wieprzowa panierowanaLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaMieso zapiekane w makaronie ->

PDF Drukuj

Mielonki pikantne na grzance

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1729 razy.


35 dag mięsa wołowego bez kości,
6 dag wędzonego boczku,
pół bułki-kajzerki,
1/3 szklanki mleka,
jajko,
mała cebula,
2 dag margaryny,
sól, pieprz,
łyżka mąki,
około szklanki oleju do smażenia,
10 kromek bułki

Mięso wołowe bez kości oraz oddzielony od skórki wędzony boczek, zemleć w maszynce. Bułkę zalać ciepłym mlekiem, a gdy napęcznieje, trochę odcisnąć. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na margarynie, dodając do mięsa. Razem z przyprawami wyrobić masę mięsna, uformować 10 małych spłaszczonych kotlecikow, otoczyć je w mące. Rozgrzać olej i usmażyć w dość dużej ilości rozgrzanego tłuszczu Podawać zaraz po usmażeniu ułożone na grzankach z bułki. z dodatkiem ketchupu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności