<- Naleśniki ogrodnikaLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNaleśniki piwne ->

PDF Drukuj

Naleśniki param

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1896 razy.


szklanka mąki,
6 roztrzepanych jaj,
3 szklanki mleka,
3 łyżki stopionego masła,
pół szklanki startego żółtego sera,
sól

Mąkę i sól przesiać do miski. Roztrzepane jaja wymieszać z mąką. Wlewać stopniowo mleko do mąki i jaj, jednocześnie mieszając. Wsypać ser, dodać masło, wymieszać na jednolite ciasto konsystencji śmietany, odstawić na 1-2 godziny. patelnię mocno rozgrzać, posmarować masłem, wlać 2-3 łyżki ciasta, rozprowadzić po całej patelni, smażyć na średnim ogniu około minuty, przewrócić na drugą stronę. Po usmażeniu zwinąć każdy naleśnik w rulon, ułożyć w naczyniu wysmarowanym masłem, skropić wodą-przykryć folia aluminiowa, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (190 C) na 10 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności