<- Naleśniki z jajamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNaleśniki z konfiturami lub z sorbetem ->

PDF Drukuj

Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2929 razy.


ciasto:
1 jajko,
1/2 szklanki mleka,
1/2 szklanki wody,
10 dag mąki,
sól

farsz:
4 dag oliwy,
8 dag cebuli,
20 dag kiełbasy,
20 dag pieczarek,
5 dag sera twardego,
4 dag masła,
sól, pieprz

Jajko rozmieszać, dodać mleko zmieszane z wodą i mąką, posolić i dokładnie wymieszać. Usmażyć 10 naleśników. Na oliwie udusić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, kiełbasę i pieczarki pokrojone w paski, doprawić do smaku solą i pieprzem. Naleśniki posmarować przygotowanym farszem, zwinąć lub złożyć, ułożyć w rondlu, skropić rozpuszczonym masłem, posypać startym serem, zapiec w piekarniku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności