<- Niemiecki krem twarogowy z dżemem truskawkowymLista potraw z grupy: DeserNugat waniliowy ->

PDF Drukuj

Nugat

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1741 razy.


6 białek,
40 dag cukru pudru,
15 dag miodu,
cukier waniliowy,
10 dag orzechów łuskanych,
wafle

Orzechy posiekać na kawałki. Ubić pianę z białek. Do ubitej piany dodać cukier, najpierw ubijać a następnie ucierać na gesty lukier. W naczyniu z grubym dnem rozgrzać miód, dodać lukier i ciągle ucierając przy bardzo małym dopływie ciepła kilka minut podgrzewać. Dodać posiekane orzechy, cukier waniliowy, jeszcze podgrzać i gęsta masę rozłożyć na wafle, przykryć drugim waflem, zastudzić. Zimne stężałe wafle pokroić na podłużne kawałki.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności