<- Obwarzanki z ciasta serowegoLista potraw z grupy: InneOmlet płonący z owocami ->

PDF Drukuj

Oładki z rabarbarem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1568 razy.


2 szklanki mąki (35 dag),
butelka kefiru,
2 jaja,
2 łyżki oleju,
łyżka cukru,
sól,
łyżka proszku do pieczenia,
25 dag rabarbaru,
15 dag oleju

Sos:
pół opakowania serka homogenizowanego,
szklanka śmietany,
2 łyżki cukru,
cukier waniliowy

Połowę kefiru rozmieszać z wybitymi jajami i wymieszać z mąką, olejem, cukrem i solą. Wyrabiać ciasto, dodając porcjami pozostały kefir. Na końcu wsypać proszek do pieczenia i pokrojony rabarbar. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz niezbyt grube placuszki, smażyć z obu stron. Rozmieszać twarożek homogenizowany ze śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym. Wstawić racuszki na kilka minut do gorącego piekarnika, po ogrzaniu podać na stół. Sos podać w oddzielnym naczyniu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności