<- Omlet francuski z dodatkami na ostroLista potraw z grupy: ŚniadaniaOmlet po serbsku ->

PDF Drukuj

Omlet kolumbijski z bananów

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2629 razy.


4 obrane i pokrojone banany,
4 łyżki masła,
6 jajek,
1/4 szklanki mleka,
2 łyżki posiekanej zieleniny,
papryka,
sól

Podsmażyć na maśle banany (ok. 5 min) mieszając od czasu do czasu i odstawić na bok. W oddzielnym naczyniu rozrobić żółtka z mlekiem, solą i ubitą pianą z białek. Masę wylać do ogniotrwałego naczynia wysmarowanego masłem, wrzucić przygotowane wcześniej banany i wstawić do piekarnika (220 st. C). Piec ok. 20 min, aż omlet się zrumieni. Posypać zieleniną i papryką.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności