<- PAPRYKA SMAŹONA W CIEŚCIELista potraw z grupy: Warzywa, owocePapryka z grzybami i warzywami ->

PDF Drukuj

Papryka w cieście biszkoptowym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1290 razy.


1 kg papryki,
tłuszcz,
5 dag mąki,
4 jaja,
sól,
papryka mielona

Paprykę oczyścić, opłukać, podpiec w piekarniku. Następnie przestudzić, obrać ze skórki, przekroić na pół, rozpłaszczyć. Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami oraz przesianą mąką, doprawić. Paprykę zanurzać w cieście, układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, upiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności