<- PAROWKI TROPIKANALista potraw z grupy: InnePaszteciki twarogowe z kapustą ->

PDF Drukuj

Pascha

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2203 razy.


1 kg sera twarogowego,
5 żółtek,
20 dag masła,
butelka śmietany,
35 dag cukru,
2 laski wanilii,
10 dag migdałów,
10 dag rodzynek

Twaróg przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę. Źółtka utrzeć z cukrem i dodać śmietanę. Ogrzać na ogniu prawie do zagotowania (mieszać, nie gotować). Zdjąć z ognia, dodać do masy jajeczno-smietanowej masło, przetarty ser, posiekane bakalie. Masę wyłożyć na zwilżoną wodą i wysmarowaną masłem serwete. Brzegi serwety mocno związać. Uformowana bryle włożyć do miski i wstawić do lodówki. Zamrozić. Wyjąć z serwety bezpośrednio przed podaniem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności