<- Pasta z sera koziego (chevre), ogórka, koperkaLista potraw z grupy: ŚniadaniaPasta z żółtego sera z porami ->

PDF Drukuj

Pasta z wątróbki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1891 razy.


15 dag wątróbki z drobiu, wołowej, wieprzowej lub cielęcej,
1/2 łyżki oliwy,
20 dag cebuli,
3 łyżki zieleniny,
sól, pieprz

Cebulę umyć i opiec nad palnikiem gazowym. Wątróbki umyć oczyścić, pokroić w niewielkie kawałki i włożyć na rozgrzana patelnię beztłuszczową posmarowaną oliwą. Lekko obrumienić, lekko posolić, skropić wodą. Opieczona Cebulę obrać ze skórki, posiekać, dodać do wątróbki. Udusić, ostudzić, a następnie zemleć w maszynce do mięsa. Do masy dodać zieleninę i pieprz.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności