<- Pasztet z ziemniakówLista potraw z grupy: InnePasztet ziemniaczany ze śledziem ->

PDF Drukuj

Pasztet z ziemniaków i kapusty

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1582 razy.


1/2 kg ugotowanej kapusty,
1/2 kg przetartych ziemniaków
3 jabłka,
2 cebule,
5 jaj,
1 łyżka masła,
sól

Ugotowaną kapustę przepuścić przez maszynkę, jabłka upiec i przetrzeć, cebulę utrzeć na tarce, zasmażyć na maśle, wymieszać z ziemniakami, wbić żółtka, dodać przyprawy, na koniec pianę. Włożyć do formy wysmarowanej masłem, zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności