Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2557 razy.
30 dag dyni,
1 łyżka mąki,
żółtko,
sól
Dynie zetrzeć na tarce, dodać mąkę aby otrzymać konsystencje gęstej śmietany. Z żółtka utrzeć kogel-mogel, połączyć z otrzymana masa z dyni i mąki. Dodać szczyptę soli. Smażyć na silnie rozgrzanym oleju tak jak placki kartoflane.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
przepraszam a jak sie zciera dynie ....przeciez to sam miaz ...hahahaha.... Nadesłał(a): piotr <santosa@poczta.fm> 2005-12-12 11:12:58
jest pyszne Nadesłał(a): 2006-07-07 20:07:46
trzeba dodac duzo wiecej maki ,wtedy sie usmaża,sa zjadliwe ,ale lepsze sa z cukini Nadesłał(a): Ela <elam0@poczta.onet.pl> 2006-08-23 20:08:10