<- Placki kartoflaneLista potraw z grupy: Warzywa, owocePLACKI Z ZIEMNIAKÓW I SERA ->

PDF Drukuj

Placki z dyni

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2522 razy.


30 dag dyni,
1 łyżka mąki,
żółtko,
sól

Dynie zetrzeć na tarce, dodać mąkę aby otrzymać konsystencje gęstej śmietany. Z żółtka utrzeć kogel-mogel, połączyć z otrzymana masa z dyni i mąki. Dodać szczyptę soli. Smażyć na silnie rozgrzanym oleju tak jak placki kartoflane.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
przepraszam a jak sie zciera dynie ....przeciez to sam miaz ...hahahaha....
Nadesłał(a): piotr <santosa@poczta.fm> 2005-12-12 11:12:58

jest pyszne
Nadesłał(a): 2006-07-07 20:07:46

trzeba dodac duzo wiecej maki ,wtedy sie usmaża,sa zjadliwe ,ale lepsze sa z cukini
Nadesłał(a): Ela <elam0@poczta.onet.pl> 2006-08-23 20:08:10

zamias soli proponuję dać cukier waniliowy - pychotka
Nadesłał(a): Joanna <asiabart@wp.pl> 2006-09-15 14:09:41


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności