<- Poncz mrożonyLista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)Poncz z białego wina ->

PDF Drukuj

Poncz pomarańczowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2010 razy.


500 ml wody,
250 ml rumu,
250 dag cukru,
50 dag pomarańcz
10 dag cytryn,
cynamon,
wanilia

Cytryny i pomarańcze umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce, dodać do wody razem z cukrem i przyprawami, zagotować, przecedzić, wystudzić, połączyć z rumem, sokiem z wyciśniętych cytryn i pomarańcz. Podawać w wysokich szklaneczkach z lodem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności