<- PYZY NA PARZELista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPyzy wileńskie ->

PDF Drukuj

Pyzy turyngskie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2919 razy.


250 g ziemniaków,
1 cebula,
sól, pieprz,
2 bułki,
ząbek czosnku,
tłuszcz

Bułki pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu z posiekanym ząbkiem czosnku, lekko podsuszyć. Przygotować ciasto na pyzy, dodając do niego na końcu grzanki. Razem wyrobić Formować w dłoni pyzy i gotować bez przykrycia ok. 25 min Podawać polanę zrumienionym boczkiem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności