<- Rybna konserwa z pieczarkami i makaronemLista potraw z grupy: ZapiekaneRyż po kasztelańsku ->

PDF Drukuj

Ryż po grecku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3847 razy.


2 łyżki masła,
posiekana cebula,
pół roztartego ząbka czosnku,
4 posiekane liście sałaty,
4 posiekane pieczarki
4 pomidory sparzone obrane posiekane,
1 i 1/2 szklanki ryżu,
3 szklanki wrzącej wody,
sól, pieprz,
3/4 szklanki ugotowanego zielonego groszku,
1 posiekana papryka,
3 łyżki rodzynek

W garnku lub naczyniu żaroodpornym ze szczelnym przykryciem rozgrzać 2 łyżki masła, dodać cebulę, smażyć, aż będzie szklista, włożyć czosnek, sałatę, grzyby, pomidory ryż, dokładnie wymieszać. Wlać wrzątek, przyprawić solą i pieprzem, przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C), piec 20-25 min. Wyjąć z piekarnika, polać ryż masłem, wsypać groszek, paprykę i rodzynki, wymieszać i przełożyć na talerz.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności