<- Ryż po kasztelańskuLista potraw z grupy: ZapiekaneRyż po staropolsku ->

PDF Drukuj

Ryż po mazursku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1993 razy.


25 dag ryżu,
1/2 l wody lub wywaru z mięsa,
25 dag boczku wędzonego ugotowanego,
25 dag suszonych śliwek,
8 dag sera żółtego,
sól, pieprz,
sok z cytryny

Ryż opłukać, zalać wrzącą wodą, zamieszać, przykryć i gotować 15 min, doprawić. Śliwki umyć, namoczyć, wypestkować, ugotować, skropić sokiem z cytryny. Do wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką naczynia nałożyć ryż, przekładając plastrami boczku i śliwkami. Następnie wyrównać powierzchnię, posypać startym serem i zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności