<- Selery duszone z boczkiemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSelery panierowane ->

PDF Drukuj

Selery faszerowane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1868 razy.


4 selery,
mleko,
15 dag pieczarek,
10 dag szynki,
tłuszcz
5 dag ketchupu,
8 dag sera żółtego,
zielenina,
sól, pieprz

Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, zalać wrzącą wodą z dodatkiem mleka, ugotować na półmiekko pod przykryciem. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, przekroić na pół, wydrążyć środki specjalna łyżeczka, pozostawiając dość grube ścianki. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, połączyć z szynką pokrojoną w kostkę, posiekaną zieleniną i ketchupem, doprawić, napełnić selery, posypać startym serem, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności