<- spaghettiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżSpaghetti a la Carbonara 2 ->

PDF Drukuj

Spaghetti a la Carbonara

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3420 razy.


25 dag makaronu,
5 dag wędzonego boczku,
1 cebula,
1 łyżka masła,
1/2 butelki śmietany,
3 żółtka,
8 dag sera żółtego,
zielenina,
sól, pieprz

Ugotować makaron. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć dodać drobno pokrojoną cebulę. Gdy zacznie się rumienić, dodać masło, śmietanę i rozmieszane żółtka z serem. Przetrzymać na słabym ogniu mieszając, aż sos zgęstnieje, dodać sól i pieprz do smaku, nie gotować. Makaron odcedzić, wymieszać z sosem. Podawać posypany zielenina.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
patrz też: http://kuchnia.verus.pl/przepis.php?NUMER=7285 - Spaghetti a la Carbonara 2
Nadesłał(a): izabela zobel <poloniaviaggi@alice.it> 2006-01-26 08:01:19


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności