Z podanych składników i z ciepłym mlekiem, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. Formę dobrać takiej wielkości, aby ciasto po rozkawałkowaniu zwisało za formę, dla przykrycia nim nadzienia. Twarożek rozetrzeć z cukrem, żółtkiem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową. Rodzynki wymyć, odsączyć. Ubić białka na sztywną pianę, wymieszać z twarożkiem, dodać kaszę i rodzynki. Wyłożyć równomiernie Masę serową na ciasto. Przykryć nadzienie zwisającym ciastem, posmarować masłem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 1 godz. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
strudel bez jabłek ???dziwne :] Nadesłał(a): ja 2008-12-14 18:12:14