<- Kotlety z sumaLista potraw z grupy: RybyKrem norweski ->

PDF Drukuj

Kotlety ze śledzi

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1702 razy.


1 kg świeżych śledzi,
20 dag tartej bułki,
2 jajka,
2 cebule,
2 łyżki śmietany,
1/2 szklanki oleju,
sól.

Śledzie oczyścić, dokładnie wypłukać, usunąć ości. Ryby
zemleć w maszynce. Cebulę umyć, drobno posiekać,
podsmażyć na tłuszczu, nie rumieniąc. W miseczce
wymieszać zmielone śledzie, cebulę, 1 łyżkę tartej bułki,
śmietanę, wbić jajka i posolić. Jeszcze raz dobrze
wymieszać i formować małe kotleciki. Obtaczać je w tartej
bułce i smażyć na rumiano, na mocno rozgrzanym oleju.
Podawać z ziemniakami ugotowanymi na sypko i surówką
sezonową.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności