<- TRUFELKI Z SUSZONYMI ŚLIWKAMILista potraw z grupy: DeserTruskawki w galaretce agrestowej ->

PDF Drukuj

Truskawki smażone w cieście

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1564 razy.


20 dag mąki,
1 szklanka zsiadłego mleka,
szczypta soli,
5 dag cukru,
3 jajka,
60 dag truskawek,
tłuszcz do smażenia,
cukier,
cukier waniliowy

Truskawki umyć, osączyć i usunąć szypułki. Pokrajać je w plastry i posypać cukrem. Z jajek, mąki, mleka i szczypty soli sporządzić ciasto nieco gęściejsze niż na naleśniki. Truskawki włożyć do ciasta, wymieszać i kłaść porcje na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Obsmażać z obu stron. Podawać z cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności