<- Musztarda z miodemLista potraw z grupy: Dodatki do dańNadzienie do kurczaka ->

PDF Drukuj

Musztarda z miodem 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1832 razy.

MIÓD:3 szklanki
GORCZYCA:3 szklanki
OCET:
PIEPRZ:

Z KUCHNI LITEWSKIEJ

Miód - patoka, gorczyca (biała) utłuczona na mąkę, pieprz angielski.

Przegotować ocet z pieprzem i liściem bobkowym, zalać wrzącym gorczycę w takiej proporcji, aby była dość gęsta kasza. Miód rozgrzać, wlać też do gorczycy, ogrzać na ogniu, odstawić i wybijać mocno, po czym złożyć do słoików. Obwiązać pęcherzem i schować w chłodnym a suchym miejscu.
Chcąc mieć musztardę mocniejszą trzeba wlać na trzy szklanki musztardy kieliszek soku z chrzanu.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności