<- Ziemniaki po nelsońskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki po polsku ->

PDF Drukuj

Ziemniaki po peruwiańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2194 razy.


6 ziemniaków,
1 opakowanie serka homogenizowanego,
1/2 szklanki mleka,
sok z cytryny lub łyżka octu,
sól, pieprz,
2 jaja na twardo,
papryka w proszku,
zielenina

Wyszorowane ziemniaki włożyć do nagrzanego piekarnika (190 C), piec około 45 min lub gotować w łupinach w lekko osolonej wodzie przez pół godziny. Źółtka przetrzeć przez sito, dokładnie wymieszać z serem, mlekiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posiekaną zieleninę dodać do sosu, zamieszać. Ziemniaki obrać, przepołowić lub pokroić na grube plastry. Ziemniaki polać zimnym lub lekko podgrzanym sosem, posypać papryką.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności