Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4756 razy.
1) dobre ziemniaki (nie mlode, ale i nie przedwojenne)
2) trzemy w/g gustu i przewidywanej ilosci spozycia
3) do tego 2 cale jajka na kazdy kilogram ziemniakow
4) no i najwazniejsze, maka; trzeba to zrobic na wyczucie; za duzo maki i beda twarde, za malo i sie rozleza. Na nic tu przepisy, gdyz wszystko zalezy od rodzaju ziemniakow, maki itp. Slowem: lata praktyki (hint: lepiej mniej niz za duzo)
5) troche sosu sojowego (z umiarem) i ew. szczypta soli
6) cebulka moze byc, ale dla mnie to profanacja
7) DOBRZE rozgrzany olej roslinny - smazy sie b.krotko, sa chrupiace i nie nasiakaja tluszczem
Robert Slaski ale mi narobiłes niesamowitego apatytu! Ślinka leci!! Nadesłał(a): Emeryka 2006-03-28 13:03:14