<- GRZYBY W ROSOLELista potraw z grupy: ZupaGulaszowa 2 ->

PDF Drukuj

Gulaszowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 9210 razy.


60dkg wolowiny bez kosci,
60dkg ziemniakow,
20dkg sloniny,
2dkg maki,
10dkg cebuli,
2-3 zabki czosnku,
duza papryka surowa lub konserwowa,
sol, pieprz,
majeranek, kminek, galka muszkatalowa, papryka ostra

Wolowine ze slonina podsmazyc. Z ziemniakow (pokrojonch drobno), papryki i cebuli ugotowac wywar. Dodac kminek. Wywarem zalac mieso. Gotowac do miekkosci miesa, a pod koniec gotowania dodac pozostale przyprawy.
uwagi:
1. Trudno ja zepsuc, totez mozna spokojnie 'wariowac' na jej temat.
Ja na przyklad dodaje jeszcze jalowca, a slonine zastapilem boczkiem.
2. Jest bardzo wysokoenergetyczna. Dobra jak sie zima z nart wroci.
3. Znakomita rowniez do zastapienia flaczkow na weselach.
4. Gesta bedzie jak wygotujesz wode, pikantna jak dasz duzo przypraw.
Kminek jest wazny.

From: Jedrus &lt;babinicz@hotmail.com&gt;

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności