Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5122 razy.
No coz. Ja robie zawsze na oko...
czyli:
mleko,
2-3 jajka,
maka,
szczypta soli,
cukier waniliowy
(jak nadzienie ma byc pikantne, to zamiast mleka piwo i bez cukru).
Ciasto mieszam mikserem - ma miec gestosc smietany. Smaze na bardzo rozgrzanej patelni, niezbyt grube, na oleju/oliwie - doslownie kropli. Zawsze wychodz1 - moze nalewasz na malo rozgrzana patelnie ?
From: Anetek <Aneta.Baran@cern.ch>
polecam do ciasta nalesnikowego dodac maki ziemniaczanej, pol na pol z pszenna , mozna troche mniej ...do tego cynamon..i polecam rozne alkohole od rumu (malibu!),whisky, likiery... ciasto bomba taka mieszanka daje niezapomniane przezycie
pozdrowionka
From: "hubert" <hubert@atomic.com.pl>