<- Gorący chleb czosnkowyLista potraw z grupy: Dodatki do dańGroszek ptysiowy 1 ->

PDF Drukuj

Greckie tzatziki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2080 razy.


Do wykonania sosu potrzebujemy:
jeden świeży ogórek,
30 ml jogurtu naturalnego,
jeden rozgnieciony ząbek czosnku i szczyptę soli.

Danie jest niskokaloryczne i doskonale nadaje się na przekąski oraz jako sos do sałaty, cykorii, a nawet wędlin i mięs.

PRZYGOTOWANIE
* Świeży ogórek przekrawamy wzdłuż na pół, a potem kriomy na podłużne ćwiartki.
* Wykrawamy pestki ze środka.
* Następnie paski ogórka kriomy na bardzo cienkie kawałki. Można także zetrzeć je na tarce.
* Do posiekanego ogórka dodajemy jogurt, czosnek i sól.
P.S.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności