<- Placek makowyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaPlacek migdałowy I ->

PDF Drukuj

Placek migdałowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2117 razy.


PRODUKTY
* 20 dkg migdałów
* 15 dkg cukru
* 2,5 dkg skórki cytrynowej
* 3 dkg moreli suszonych
* 4 jajka
* 1 łyżka wódki
* 1 łyżka masła
* 1 łyżka bułki tartej
PRZYGOTOWANIE
* Migdały obrać ze skórki, wysuszyć na patelni i utrzeć z cukrem. Dodać jedno jajko i dokładnie wymieszać.
* Wrzucić drobno posiekane morele oraz 3 żółtka uprzednio wymieszane z wódką.
* Pozostałe białka ubić z cukrem na pianę. Dodać do powstałej masy.
* Upiec w wysmarowanej masłe- i posypanej bułką tartą formie.
* Podawać na zi-no.
P.S.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności