<- Kakaowa masa do wafliLista potraw z grupy: Dodatki do ciastKrem cytrynowy 2 ->

PDF Drukuj

Krem cytrynowy 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3214 razy.


SKŁADNIKI:
* 200 g cukru pudru
* 4 jajka
* 2 cytryny
* 3 łyżeczki żelatyny
* pół szklanki śmietanki kremowej

PRZYGOTOWANIE:
* Cukier utrzeć z żółtkami na puszystą masę.
* Cytrynę wyparzyć. Otrzeć na tarce skórkę.
* Do puszystej masy dodać otartą skórkę i sok z cytryny.
* Źelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, w 2 łyżkach. Połączyć z nią masę. Dodać ubitą śmietanę i sztywną pianę z białek.
* Krem nałożyć do saleterek.
* Schłodzić w lodówce.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności