<- Budyń migdałowyLista potraw z grupy: DeserBudyń orzechowy ->

PDF Drukuj

Budyń mleczny z karmelem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1930 razy.


SKŁADNIKI:
* 500 ml mleka
* 4 jajka
* cukier waniliowy
* cynamon
* 3 łyżki cukru
* 5 łyżeczek karmelu
* wiórki kokosowe

* Gorący karmel wlać do miseczek.
* Jajka wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Powoli wlewać do gorącego mleka. Delikatnie mieszać.
* Miseczki z karmelem napełnić budyniem i wstawić do naczynia z gorącą wodą.
* Piec 30 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
* Ostudzić i przełożyć na talerzyki.
* Posypać wiórkami kokosowymi.

mniam,mniam,mniam,mniam... ten kto to wymyślił jest BARDZO MĄDRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I JEST OK
Nadesłał(a): KoCuReK <kociaczek6cz@wp.pl> 2006-10-06 16:10:23


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności