<- Smażone grzyby suszoneLista potraw z grupy: GrzybySuflety z kurkami ->

PDF Drukuj

Solanka grzybowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1788 razy.


350 g prawdziwkow (swiezych lub slonych), albo 60 suszonych,
200 g cybuli,
100 slonych ogurkow
100 g oliwek,
100 g przetartych tomatow,
50 g masla
1,6 l rosolu grzybowego,
150 g smietany,
listek bobkowy,
pieprz czarny caly,
swieza pokrajana zielenina.

Przygotowane swieze prawdziwki ugotowac i pociac w paski, rosul pozostawic dla soljanki. Jezeli sie uzywa grzyby suszone, to je oczyscic, ugotowac jak dla przygotowania rosolu grzybowego. Soljanke mozna przygotowac i ze slonych grzybow, ktore trzeba przemyc i pociac. Reszta sie przygotowywuje jak soljanka miesna, tylko zamiast miesa grzyby i rosul grzybowy.
From: "e. taranov" <eugen.taranov@muc.cablesurf.de>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności