<- Sosy do sałatekLista potraw z grupy: SosySosy zimne do pasztetów ->

PDF Drukuj

Sosy do sałatek 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2717 razy.


Z reguly improwizacje sa najwspanialsze. Jednak dobrze miec do nich jakas "baze wypadowa".
Dla mnie jest to mieszanka:
1/4 szklanki oliwy,
1/4 (lub troche mniej) soku z cytryny,
lyzka lub dwie majonezu (moze to byc tez dobra smietana)... i tu zaczynam szalec z ziolkami.
Duzo curry (lagodne), bazylii, estragonu, bialy pieprz, pieprz ziolowy Winiar... i co tam jeszcze fantazja przyniesie. Po probach przeprowadzanych systematycznie na wielu osobach, sosik ten najlepiej sprawdza sie z selerem, biala kapusta, marchewka, jablkiem (w zestawie: albo kapusta, albo seler). Pozdrowionka. I smacznego. From: Barbara Rurowicz <basia@ds2.pg.gda.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności